Інфраструктурні та енергозберігаючі проекти – підприємцям та територіальним громадам

У Києві пройшла відеоконференція з впровадження інфраструктурних та енергозберігаючих інноваційних проектів УСПП для об’єднаних територіальних громад. Серед учасників – більше 370 представників з Латвії, Литви та України, а сам захід знайшов підтримку Міністерства розвитку громад та територій України.

Сучасний розвиток  економіки і інфраструктури вкрай потребує новітніх технологій. Запаси міцності, напрацьовані ще за радянських часів – великі  теплові, каналізаційні  централізовані  системи  тощо – добігають природного  кінця.

В середовищі соціально відповідальних промисловців і підприємців активно поширюється думка про нову філософію розробки та використання обладнання в цих сферах – воно має бути децентралізованим, зручним, надійним, таким, що може впроваджуватися в малих системах, та головне – екологічно  безпечним. Розробляючи  нові підходи до надання та споживання вказаних  послуг, в УСПП, наприклад, пропонують своїм членам перевірений якісний продукт. Про нього також йшлося на відеоконференції.

Ключовим напрямком стала презентація литовського обладнання Traidenis з біологічної очистки стоків. Його призначено для ефективного очищення комунально-побутових стоків як приватних  будинків, так і невеликих міст до 10 тис. жителів. Обладнання виключає потрапляння забруднюючих речовин  в ґрунти та водойми, зберігає здоров’я людей.

В ЄС давно використовуються  модульні системи очищення стічних вод, які не потребують постійного обслуговування, довготривалі у використанні та можуть бути адаптовані під потреби будь-якого об’єкту.

Унікальні технології обігріву, охолодження та зменшення вологості в приміщенні Wasserkabel Baltic представили латвійські партнери. Йдеться про капілярні мати, що можуть бути вмонтовані в різну поверхню та виділяти  тепло через інфрачервоне випромінювання. Вони ж працюють за потреби і на охолодження. У контексті їх впровадження є можливість аутсорсингу для українських монтажних бригад чи запуск частини виробництва на українській території, до прикладу – вже готових гіпсокартонних плит чи металевих панелей. 

Компанія «Enterprise Ukraine», що об’єднує підприємців –– членів УСПП,  презентувала  системи знезараження повітря на основі ультрафіолету – рециркулятори повітря. Аналогічні системи вже давно встановлюють в аеропортах, літаках, торгових центрах за кордоном, щоб максимально запобігти поширенню вірусів і бактерій.  Повітря,  проходячи через рециркулятор, практично повністю очищається від патогенних часток  і вірусів. Тут особливо важливий  соціальний аспект новації – адже лікарні, торгові зали, ресторани, офіси – повинні повноцінно працювати, а дитячі садки, в перспективі школи і університети – не бути зоною ризику для  молоді.

«В УСПП готові всіляко допомагати об’єднаним територіальним громадам – забезпечити участь місцевих підприємців  у процесах виробництва,  надати сприяння споживачам у доступі до унікальної продукції, поділитися будь-якими інноваційними ідеями», – наголосив президент союзу Анатолій Кінах.

Презентаційні матеріали відеоконференції - https://drive.google.com/drive/folders/1mEtTVUDixVtsYGI7Db6f2uThXmK_X4HV?usp=sharing

Переглянути запис заходу - https://youtu.be/Rt2ytPUG4yk

Отримати додаткову інформацію чи звернутись з питань співпраці можна за наступними контактами:

щодо проектів з біологічної очистки комунально-побутових стоків:

            моб.: +38 050 353-33-88

            e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  або Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

            Контактна особа: Масник Олег Іванович

щодо системи обігріву та охолодження приміщень на основі капілярних матів, щодо ультрафіолетових рециркуляторів:

            моб.: +38 050 333-78-53

            e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

            Контактна особа: Прохоров Сергій Сергійович

 

Джерело: Прес-служба УСПП

 

Наші партнери

Cefic Cefic
Європейська рада хімічної промисловості - Об’єднання виробників хімічної продукції Cefic представляє інтереси 29 тисяч великих малих і середніх європейських компаній, які загалом утримують 1,2 млн. робочих місць і виробляють 21% хімічної продукції в світі. Cefic тісно співпрацює з керівними органами ЄС, міжнародними, недержавними та іншими зацікавленими організаціями.
Міжнарод. центр хімічної безпеки Міжнарод. центр…
Міжнародний центр хімічної безпеки (м. Тарнов, Республіка Польща)
Кластер “Зелена хімія” Кластер “Зелена…
Польський кластер “Зелена хімія”

Розсилка новин On-line:

Увійти